Vesihuoltomaksut

Vesihuoltomaksuja peritään liittymis- ja käyttösopimuksen ja muiden sopimusehtojen mukaisesti. Liittymis- ja perusmaksut määräytyvät rakennusten kerrosalan mukaisesti. Käyttömaksu on sidottu kulutukseen. Maksut ovat erikseen vedelle ja jätevedelle.

PERUSMAKSU

Maksulla katetaan laitokselle aiheutuvia kulutuksesta riippumattomia käyttö- ja pääomakustannuksia.

KÄYTTÖMAKSUT

Käyttömaksulla katetaan talousveden hankinnasta, tuotteistamisesta, johtamisesta ja jäteveden poisjohtamisesta johtuvia käyttökustannuksia.

LIITTYMISMAKSU

Liittymismaksu oikeuttaa liittymään laitoksen verkostoon ja se on aineeton oikeus. Liittymismaksuilla katetaan laitoksen investointikustannuksia.

”Liittämis- ja maksuperusteet sekä maksut”-dokumentti tiedostona.

Asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitsevan jätevesiviemäriverkon toiminta-alueella (mm. Rajakorpi, Sipola, Alakylä, Monkkasenranta, Niittyranta, Väärälänperä) käytetään korotettua liittymismaksua. Tämä on mainittu ”Liittämis- ja maksuperusteet sekä maksut”-dokumentin sivulla viisi. Lataa dokumentti edellisen kappaleen linkistä.

Sprinklerilaitteistolle on erillinen hinnasto.

Laskutus

Käyttö- ja perusmaksujen arviolaskujen vuosittaiset eräpäivät ovat parillisten kuukausien viimeiset arkipäivät eli laskutus tapahtuu kahden kuukauden välein. Mittarien lukuun perustuva tasauslaskutus suoritetaan joulukuussa ja tasauslaskun eräpäivä on joulukuun viimeinen arkipäivä.

Hintaesimerkki

Nelihenkinen perhe kuluttaa 170 m3 vettä vuodessa. He asuvat omakotitalossa keskustassa, kerrosala 100-200 m2.

  • vesi 170 m3 x 1,05 €/m3 = 178,50 €
  • jätevesi 170 m3 x 1,64 €/m3 = 278,80 €
  • perusmaksut (vesi ja jätevesi) 164,40 € vuodessa

Yhteensä 621,70 € (sis. ALV 24%). Vesihuollon verollinen päivähinta on 1,70 euroa, 1,37 euroa verottomana.